Gezond en verantwoord afvallen

afvallen
Wil je graag wat extra kilootjes kwijtraken? Vooral na de feestdagen en als de zomer weer in zicht komen, willen veel mensen graag snel afvallen. Echter crashdiëten waarmee je snel veel kilo’s kwijt raakt, zijn erg ongezond. Kies daarom voor een verantwoorde manier om af te vallen. In dit artikel vertellen we je graag hoe je op een gezonde en verantwoorde manier die extra kilootjes verliest.

Hoe gezond en verantwoord afvallen?

Neem de tijd om je kilo’s kwijt te raken. Als je een crashdieet volgt, heb je snel resultaat maar komen de overtollige kilo’s ook snel weer terug. Je krijgt dan last van het zogenaamde jojo effect. Er zijn tegenwoordig veel verschillende afvaltechnieken en hulpmiddelen. Kies een methode die het beste bij jou en je levensstijl past. Hierdoor houd je het veel gemakkelijker vol. Vaak moet je je levensstijl en eetgewoontes veranderen voor een optimaal resultaat. Wij van Plein hebben een paar basisregels op een rijtje gezet:

Basisregels voor gezond afvallen

Afvallen heeft het meeste effect als je je houdt aan aanstaande basisregels voor afvallen:

1. Zorg dat je minder calorieën binnen krijgt dan dat je kunt verbranden

xls medical vetbinderDit bereik je door bewust te kiezen voor verantwoorde en gezonde maaltijden en tussendoortjes. Je laat dan automatisch de overbodige suikers en calorieën achterwege. Deze overbodige calorieën zitten voornamelijk in snacks (uit de frituur), koek, snoep en frisdrank. Ook in alcohol zitten erg veel calorieën, dus drink met mate of niet. Tegenwoordig staat op de het etiket van etenswaren hoeveel calorieën deze bevatten dus je kunt gemakkelijk vergelijken en het product kiezen met de minste calorieën. Als je daarnaast meer gaat bewegen dan verbrand je meer calorieën dan dat je binnen krijgt en val je af. XL-S Medical kan je hiermee helpen. Met behulp van XL-S Medical behaal je tot drie keer meer gewichtsverlies dan alleen met beter eten en meer bewegen. Zo vermindert XL-S Medical Max Strength de eetlust en de calorieopname uit koolhydraten, suikers en vetten. Het is +33% effectiever dan XL-S Medical Vetbinder, die bindt 28 % vet.

2. Beweeg meer dan 30 minuten per dag

Iedereen moet 30 minuten pbewegen per dag om gezond te blijven. Om af te vallen moet je meer bewegen dan dat je deed voordat je begon om kilo’s kwijt te raken (maar wel minimaal 30 minuten per dag). Hoe intensiever je beweegt, hoe meer calorieën je verbrandt en hoe gemakkelijker de kilo’s verdwijnen. Jij bepaalt dus zelf hoe snel je calorieën verbrand door de keuze van bewegen. Toch hoef je niet perse naar de sportschool. Door een lekkere wandeling of door te fietsen beweeg je ook. Heb je een zittend beroep? Ook dan is het mogelijk om toch die extra beweging te krijgen. Neem de trap in plaats van de lift, ga wandelen tijdens je lunchpauze of haal je een paar keer per dag koffie voor je collega’s.

3. Sla niet je ontbijt over

In de ochtend moet je lichaam na een periode van niets eten weer op gang komen en heeft het energie nodig. Je ontbijt zorgt hiervoor. Als je niet ontbijt krijg je later op de ochtend een hongergevoel en grijp je gemakkelijker naar ongezonde snacks.

4. Kies voor kleine porties

Het is belangrijk om zes eetmomenten op een dag te hebben: drie maaltijden en drie tussendoortjes. Dit voorkomt een hongergevoel en dat je te grote hoeveelheden in één keer gaat eten. Als je snel een hongergevoel hebt kan XL-S Medical je helpen. XL-S Medical vermindert namelijk de eetlust.

5. Drink veel water

Water drinken is erg belangrijk tijdens het afvallen. In water zitten geen suikers of calorieën die in heel veel andere dranken wel zitten. Als je water drinkt in plaats van anderen dranken kost dat geen extra calorieën. Bovendien zorgt water voor een vol gevoel en heb je dus minder de neiging om tussendoor te snoepen.

6. Eet veel producten met vezels en eiwitten

Door veel eiwitten te eten, krijg je minder snel honger. Dit komt doordat eiwitten minder snel verteren en je dus langer een vol gevoel hebt. Vezels zijn ook essentieel voor het afvallen. In vezels zitten namelijk geen calorieën maar geven je wel een vol gevoel. Vezels zitten voornamelijk in volkoren producten zoals volkoren brood, rijst en pasta en fruit en groenten. Bij Plein worden er speciale producten aangeboden die extra vezels bevatten, bijvoorbeeld de Atkins Knäckebröd.

7. Veel groentes eten

Groentes zijn altijd goed. Ze bevatten geen of weinig calorieën en zitten vol met vitamines en vezels. Groentes kan je de hele dag door eten als je aan het afvallen bent.

8. Blijf in jezelf geloven

Met deze regel hadden we eigenlijk moeten beginnen want als je niet in jezelf gelooft, lukt het niet om het afvallen vol te houden. Houd je zoveel mogelijk aan je dieet- en beweegschema, maar het is niet erg als je af en toe een keertje kiest voor calorieën in plaats van gezond eten. Een keer ‘ongezond eten’ heb je nodig om je dieet vol te houden en een goed resultaat te bereiken. Als je zondigt, zorg er dan wel voor dat je ervan geniet en dat je je niet schuldig voelt. Zolang je gemotiveerd blijft komt het goed, ook al geeft de weegschaal een keertje plus aan in plaats van min.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *