Gezicht scrubben

gezicht scrubben
Scrubben is een goede manier om de huid van je gezicht op een grondige manier te reinigen. Het gemakkelijkste is om hiervoor een speciale gezichtsgel te gebruiken waar korreltjes aan toegevoegd zijn. Deze korreltjes kunnen van zout, suiker of van plastic zijn. In dit artikel vertel ik je graag meer over de voordelen van het regelmatig scrubben van je gezicht.

Gezicht scrubben: de voordelen

Scrubben zorgt ervoor dat niet alleen het vuil en dode huidcellen verwijdert worden, maar ook de doorbloeding en vernieuwing van de huid wordt hierdoor gestimuleerd. Scrubben is een grondige manier van het reinigen van het gezicht en heeft een positief effect op de huid. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van puistjes of van een vette huid is scrubben zeker een aanrader.

Scrubben: de richtlijnen

Het is van belang dat je de huid niet scrubt wanneer deze open wondjes heeft. Daarnaast is het belangrijk dat er op een zachtaardige manier gescrubd wordt.
Dit betekent dat je niet al te veel druk uitoefent met je vingertoppen waardoor de korrels met zachte ronddraaiende bewegingen over het gezicht gewreven worden.

Hoe vaak scrubben?

nivea peeling Doordat scrubben zo grondig is, is het niet verstandig om dit te vaak te doen. Zie daarom hieronder een drietal richtlijnen die je kunt aanhouden:

  • Droge of gevoelige huid: Kies voor een zachte, fijne en ronde scrubkorrel en gebruik deze één keer in de twee weken. Zarqa heeft een ultra softe scrub in het assortiment die je huid grondig maar op milde wijze reinigt.
  • Normale huid: Een normale en grovere scrub mag één keer per week gebruikt worden. Bijvoorbeeld deze verfrissende peeling van Nivea. Perfect voor de normale en gecombineerde huid.
  • Matig tot vette huid: Je kunt kiezen voor een wat grovere scrub die je twee keer per week mag gebruiken. Een aanrader is Dr. van der Hoog Clearskin Scrubgel. Dode huidcellen en overtollig talg worden effectief verwijderd zodat de poriën vrij komen. Ideaal voor de onzuivere en vette huid.

Bekijk het uitgebreide assortiment gezichtsscrubs op Plein.nl, jouw online drogist.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *