Gezond leven – 10 tips!

tips gezond leven
Eén van de problemen bij het maken van de juiste keuzes voor je gezondheid is onwetendheid. In dit blog geven we je 10 interessante weetjes/tips over gezond leven. Doe er je voordeel mee!

Gezond leven – 10 tips!

  1. Gember is een uitstekend middel om spijsverteringsklachten als: een opgeblazen gevoel, misselijkheid of een slechte stoelgang te verminderen.
  2. Je stemming of hoe je je voelt wordt grotendeels bepaald door wat je eet.
  3. Neem een eiwitrijk ontbijt, hiermee zorg  je ervoor dat je in de avond minder gaat snacken.
  4. Je gevoel/emotie een grote invloed heeft op je gezondheid. Als je emotioneel niet in balans bent, zal je nooit de volledige potentie van je gezondheid benutten. Stress is bijvoorbeeld de grootste oorzaak van ziekte.
  5. Een omhelzing van 20 seconden zorgt ervoor dat je lichaam oxytocine afgeeft. Dit is een hormoon en neurotransmitter dat een krachtig antidepressivum is en eventuele angsten vermindert.
  6. Maar liefst 50% van de Nederlanders heeft te kampen met overgewicht en dit is een belangrijke oorzaak van overlijden op jonge leeftijd. Blijf dus in ‘shape’ en leef langer!
  7. Intensief en kort trainen en trainen met gewichten is een zeer krachtige manier om jong te blijven. Deze manier van trainen is vele malen effectiever voor je hormoonhuishouding dan uren je cardio oefeningen doen.
  8. Drink voldoende water om de gif- en afvalstoffen uit je lichaam te spoelen. Een glas water voor het eten bevordert ook nog eens de spijsvertering.
  9. Zorg ervoor dat je iedere dag minstens een halfuurtje wandelt. Wandelen is namelijk goed voor alles. Je hart, bloedvaten, cholesterol, bloeddruk, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit.
  10. Slaap zeven tot negen uur, zodat je lichaam de tijd krijgt om zichzelf te kunnen herstellen.
1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *