Het Wondermiddel: Tea Tree Olie

tea tree olie
Tea Tree Olie is een zeer populair product doordat je het op allerlei verschillende manieren in kunt zetten voor je verzorging. Je zou kunnen zeggen dat Tea Tree Olie eigenlijk een wondermiddeltje is dat iedereen in huis zou moeten hebben. Vandaar dat ik je graag iets meer over deze olie wil vertellen.

De geneeskrachtige werking van Tea Tree Olie

Duizenden jaren geleden werd de geneeskrachtige werking van Tea Tree ontdekt door de Bundjalung aboriginals uit Australië. Onder deze aboriginals bevonden zich spirituele dokters. Zij konden doormiddel van magie, kennis en medicijnen ziektes en kwaaltjes genezen. In deze tijd ontdekten zij ook de geneeskrachtige werking van Tea Tree. Toen de Europeanen Australië voor het eerst ontdekten zagen zij hoe de aboriginals Tea Tree gebruikten om wonden sneller te laten genezen. Pas in 1923 ontdekte de Australische chemicus Arthur Penfold dat Tea Tree een antiseptische werking heeft die tot 12 keer sterker is dan fenol, wat in die tijd als desinfectant werd gebruikt. Tea Tree werd daarom tijdens de 2e Wereldoorlog een vast onderdeel in de EHBO kits en werd veel gebruikt bij gewonde soldaten.

Het gebruik van Tea Tree Olie

Zoals ik al aangaf, heeft Tea Tree een bewezen antiseptische werking. Dit betekent dat het infecties tegen gaat. Ook de anti-bacteriële werking is bewezen. Je kan Tea Tree voor ontzettend veel verschillende kwaaltjes inzetten, waaronder:

 • Wondheling (zowel grote wonden als kleine sneetjes)
 • Huidinfecties
 • Ontstekingen
 • Eczeem
 • Psoriasis
 • Acné
 • Roos
 • Luizen
 • Slechte adem
 • Stinkende oksels en zweetvoeten

Tea Tree Olie toepassingen

Juist omdat Tea Tree zo’n veelzijdig product is met een veelzijdige werking, zijn er ook veel toepassingen mogelijk. Ik zal hier een aantal voorbeelden geven van manieren waarop je Tea Tree olie kan gebruiken.

 • In bad: Voeg een aantal druppels (ongeveer 10) toe aan het warme badwater. Vervolgens kan je heerlijk ontspannen in bad liggen. De Tea Tree zal op deze manier zorgen voor een verlichting van spierpijn en reumatische pijnen, verlicht ademhalingsproblemen en een genezende werking bij huiduitslag en eczeem.
 • Aroma: Doe een paar druppels Tea Tree Olie in een geurbrander of een schaaltje met heet water. De Tea Tree Olie desinfecteert, zorgt voor een frisse en opwekkende geur en werkt tegen insecten in huis.
 • Crème: Voeg Tea Tree Olie toe aan je eigen verzorgende crème. De Tea Tree desinfecteert, werkt tegen huidaandoeningen en is verzorgend voor de huid.
 • Massage: Vermeng de Tea Tree Olie met plantaardige olie (olijfolie bijvoorbeeld). Dit desinfecteert, geneest huidaandoeningen, is huidverzorgend en ontspannend.
 • Direct aanbrengen op gewenste plek: Breng de Tea Tree Olie onverdund aan met je vinger of een wattenstaafje op de gewenste plek. Bijvoorbeeld als je last hebt van acne (puistjes), wondjes, huidproblemen of insectenbeten. De Tea Tree Olie desinfecteert dan, helpt tegen de pijn en zorgt dat de genezing sneller verloopt.
 • Shampoo: Meng een aantal druppels Tea Tree met je eigen shampoo. Dit versterkt je haar en huid, helpt tegen roos en voorkomt besmetting met hoofdluis.
 • Voetenbad: Doe ongeveer 8 druppels Tea Tree Olie in een bak warm water. Baad hierin met je voeten. Tea Tree olie is namelijk goed tegen voetschimmels, tegen nagelbedontstekingen, tegen kalknagels en voorkomt hinderlijke zweetvoeten-geur.

Let op tijdens het gebruik van Tea Tree Olie

Er zijn wel risico’s verbonden aan Tea Tree Olie waarmee je rekening moet houden. Je mag het in principe alleen op de huid gebruiken, omdat inname giftig is. Ook is het irriterend voor de ogen. Was dus altijd goed je handen na gebruik. Er zijn wel mondspoelingen en tandpasta met Tea Tree, maar deze bevatten slechts een klein percentage van deze olie en is daarom onschadelijk, Ook is de inname giftig voor dieren, dus zorg dat de olie buiten het bereik van je huisdieren blijft!
tea tree olie kopen

Tea Tree Olie kopen

Benieuwd wat Tea Tree Olie kan doen voor jou? Tea Tree olie ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid en bestel je eenvoudig bij Plein, jouw online drogist. Op Plein.nl vind je Tea Tree Olie van onder meer Australian Bodycare en Thursday Plantation.

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *