Waarom knuffelen goed voor je is

knuffelen
Iedereen weet hoe fijn het is om na een lange dag even een knuffel te krijgen van je partner/vriend(in)/vader/moeder. Knuffelen doen we vaak en dat is alleen maar gezond. Met de volgende vijf weetjes wil je alleen maar (nog) meer knuffelen.

1. Knuffelen is goed voor je relatie

Volgens een onderzoek van ABC News is knuffelen erg belangrijk als je al lang een relatie met elkaar hebt. Vrouwen voelen een soort van opwinding en mannen krijgen er een blij en gelukkig gevoel van. Het is zelfs bewezen dat je relatie langer standhoudt als je veel knuffelt.

2. Knuffelen verlaagt je bloeddruk

Een goede knuffel doet wonderen. Volgens een onderzoek van the Good Men Project kan zelfs een kleine aanraking al heel veel teweeg brengen in je lichaam. Een aanraking door een ander zorgt voor het vrijkomen van oxytocin, een stofje in je hersenen. Oxytocin zorgt er onder andere voor dat je bloeddruk omlaag gaat en je minder stress voelt.

3. Je wordt er gelukkiger van

Bij punt 1 kon je al lezen dat het bij vrouwen voor een ‘sexual satisfaction’ zorgt en als een vrouw dat gevoel krijgt door een man, wordt een man automatisch gelukkiger.

4. Knuffelen zorgt voor meer seks

Knuffelen doet daadwerkelijk iets met je lichaam, waardoor je meer zin hebt in seks. Volgens Lifehack zorgt huid-op-huid contact ervoor dat het hormoon dopamine vrijkomt, een natuurlijke aphrodisiac waarvan je dus meer zin krijgt in seks.

5. Je gaat beter communiceren

Dat je door knuffelen beter gaat communiceren heeft meerdere oorzaken. Als je veel knuffelt, ben je veel dicht bij elkaar, wat een vertrouwd gevoel geeft. En als je je vertrouwt voelt, deel je makkelijker wat je dwars zit.

Drogistplein adviseert dus om vooral meer te knuffelen! Geniet ervan 🙂

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *