Geneesmiddelen


Resultaten 1 t/m 20 van 351

Als je last hebt van allergie, dan reageert het lichaam te sterk op prikkels uit de omgeving. Voorbeelden van prikkels zijn; bepaalde bestanddelen in voedsel, huisstofmijt, schimmels, huidschilfers van huisdieren, kwallen- of insectenbeten of gras- en boompollen. Als je op de laatste twee sterk reageert heb je last van hooikoorts.

Symptomen van een allergie

Een allergie uit zich vaak in de neus, ogen, longen en op de huid. Als je lichaam allergisch reageert dan zijn de meest bekende symptomen een combinatie van niezen, jeuk en een loopneus met waterig slijm. Ook kun je last krijgen van jeukende ogen die rood zijn en branderig aanvoelen.

Een allergische reactie van de huid uit zich vaak in jeuk en galbulten, ook wel netelroos genoemd. Allergie in de longen gaat vaak gepaard met benauwdheid of een astma aanval.

Bij een allergische reactie komt er in het lichaam histamine vrij. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij een allergie. De anti-allergiemiddelen blokkeren de werking van histamine waardoor de klachten afnemen.

Geneesmiddelen tegen allergie

Drogistplein heeft geneesmiddelen en medische hulpmiddelen tegen allergie.

Tabletten met de werkzame stof:

Cetirizine:

Cetirizine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen. De werking begint na ongeveer een half uur. Dit effect houdt ongeveer een dag aan.

Geneesmiddelen met Cetirizine: Reactine, Prevalin Allerstop.

Loratadine:

Loratadine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen. De werking begint na ongeveer een half uur. Dit effect houdt ongeveer een dag aan.

Geneesmiddelen met Loratadine: Allerfre, Claritine, Leidapharm hooikoortstabletten.

 

NB: Ondanks de overeenkomsten in het effect van Cetirizine en Loratadine, is de chemische samenstellingen verschillend. Hierdoor kan het zijn dat mensen die deze middelen innemen tegen allergie verschillend reageren op de werkzame stoffen.

Naast tabletten hebben we ook neussprays en oogdruppels in het assortiment die helpen om de neusklachten en oogklachten die ontstaan zijn door de allergie te verlichten.