Steunkousen


Resultaten 1 t/m 11 van 11

Steun- of compressiekousen gebruik je allang niet meer alleen bij spataderen of trombose. Steun- of compressiekousen kunnen ook effectief zijn bij het voorkomen van reizigerstrombose, sportblessures, vermoeide benen of (zwangerschaps)oedeem.

Steun- of compressiekousen zorgen dat de doorstroming van het bloed in het been wordt verbeterd. De druk van de kous op het been is hoger bij de enkel en neemt af in de richting van de knie. Op deze manier wordt het bloed ‘geholpen’ in de terugstroom door het been. En dat is precies waar mensen met vermoeide benen, spataderen en gezwollen enkels baat bij hebben en wat een vermoeid of zwaar gevoel in de benen tegengaat.

Reistrombose

Als je langer dan 4 uur per vliegtuig, trein, bus of auto moet reizen om op je bestemming te komen loop je kans om reizigerstrombose op te lopen. Naast het hart moeten de kuit- en voetspieren er ook voor zorgen dat de bloedafvoer vanuit de tenen richting het hart worden bevorderd. Bij langdurig zitten in dezelfde houding wordt de bloedcirculatie (bloedafvoer) juist vertraagd. Ook worden er door het lange zitten vaak aderen in de knieholte afgekneld. Hierdoor kan reizigerstrombose ontstaan. Steun of compressiekousen helpen dit tevoorkomen.

Spataderen door zwangerschap

Bij ongeveer de helft van de vrouwen onstaan bij de eerste zwangerschap spataders. Bij de tweede zwangerschap hebben zelfs nog meer vrouwen last hiervan. De oorzaken voor de verhoogde vatbaarheid voor vaataandoeningen ligt in de hormonale veranderingen en de grotere bloedhoeveelheid van ca. 20% reeds aan het begin van de zwangerschap. Door het dragen van steun- of compressiekousen kunnen vaataandoeningen tijdens de zwangerschap voorkomen worden.

Sporten

Steun- of compressiekousen zijn geschikt om te dragen tijdens of na het sporten. Door het dragen van steun- of compressiekousen kun je de mate van spierpijn beperken en de kans op blessures verkleinen. Daarnaast helpen de steun-of compressiekouden de beenspieren sneller te hersten door de compressie op de bloedvaten. De bloedsomloop wordt ondersteund en gestimuleren waardoor de  de afvoer van afvalstoffen wordt bevorder en de spieren sneller herstellen.
De steun of compressiekousen vervangen geen goede warming-up of cooling down. Dit blijft belangrijk om blessures te vookomen

(Zwangerschaps) Oedeem

Vocht vasthouden is een veelvoorkomende kwaal. De medische term is Oedeem.Het komt voor op alle leeftijden, en voornamelijk zwangere vrouwen en vrouwen die de pil slikken krijgen vaak te kampen met vocht vasthouden. Wanneer het lichaam overmatig veel vocht vasthoudt, merk je dit doorgaans vooral aan je enkels, benen en handen. Deze zijn dan opgezwollen. Als er geen medische oorzaak is kunnen steun of compressiekousen helpen de zwellingen in de benen en bij de enkels tegen te gaan of te verminderen.
NB: Vocht vasthouden kan een teken zijn van een te hoge bloeddruk of andere medische aandoening. Het is dan ook belangrijk om bij veel of langdurig vocht vasthouden altijd een arts te raadplegen.

Staand of zittend beroep

Als je een staand beroep hebt dan heb je een verhoogde kans op spataderen. Probeer bij een staand beroep regelmatig even te zitten. Probeer ook regelmatig de kuitspieren aan te spannen en weer los te laten. Heb je een zittend beroep ga dan regelmatig even lopen en als dit mogelijk is, leg je benen dan even hoog. De zwaartekracht belast je aderen extra intensief als je langdurig staat of zit. Moet je toch lang staan en heb je aanleg om spataderen te krijgen? Dan is het verstandig om uit voorzorg steun- of compressiekousen te dragen.

Vermoeide benen

Steun- of compressiekousen helpen het bloed in de terugstroom door het been. Daar hebben mensen met vermoeide benen baat bij.

Steun of compressiekousen met drukklasse 1 kun je zonder dokters advies gebruiken, wel is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed te lezen om het juiste effect te krijgen. Gebruik hogere drukklassen altijd in overleg met een deskundige. Als je onderbehandeling bent voor spataderen, trombose of andere vaataandoeningen dan kun je het beste in overleg met de behandelend arts steun- of compressiekousen aanschaffen.

Steunkousen online kopen

Drogistplein heeft een ruim assortiment steunkousen. Koop je steunkousen gemakkelijk en snel online.